Lifehack #1: Jak nastartovat tělo a mysl za 15 minut

úterý, května 21, 2019


Ráda bych na tomto blogu začala novou kapitolu. Chtěla bych vám předávat trochu více do každodenního života, podělit se o své myšlenky a zkušenosti. Zkrátka se otevřít, sdílet a snad i pomáhat. Protože co si budeme, člověk se hledá, stále zdokonaluje, přichází na nové možnosti a zkouší nová zákoutí. A já bych se chtěla s vámi o pár svých zkušeností podělit, protože si myslím, že opravdu stojí za to, a že by je měl poznat/vyzkoušet každý. Většina z toho je známá, rozhodně nejsem žádný průkopník a nechci se chlubit cizím peřím. Ale čím víc se o konkrétních věcech mluví, tím se dostávají mezi více lidí a proto vám je tu chci předávat, protože je možné, že jste třeba ještě o některé neslyšeli, nebo byste se chtěli dozvědět něco více.

Začneme hned zostra. Podělím se s vámi o první lifehack a tím je Wim Hofova metoda. Určitě si tohoto pána nejdříve trochu progooglete, ať víte, o kom je řeč. Wim také nese přezdívku The Iceman a to oprávněně - je to muž, který dokázal, že tělo nezná hranic, zejména co se týče chladu. Dokáže se bezproblémově na denní bázi koupat v ledovém jezeře, pouze v kraťasech zdolal několik hor a to pouze díky pravidelnému cvičení a síle své vůle. Ba i vědcům zavařil přístroje a dokázal jim, že díky pár cvikům a síle myšlenky dokáže odolat dokonce i uměle vpravené infekci. 

Wim si tento hack nenechal jen tak pro sebe a podělil se o tuto znalost s celým světem. Pořádá pravidelně kurzy a semináře a své zkušenosti předává dále. V aktuální době existuje již mnoho organizací, které se zabývají šířením jeho myšlenek. Můžete si snadno zaplatit kurz, ať už online, tak i osobní s vyškolenými lektory a to i v Česku. O tom, že je tato metoda účinná, mluví celý svět a vy si ji jednoduše můžete vyzkoušet i na svém těle. 

Nejlepší je ji provádět ráno hned po probuzení a na lačný žaludek. Dokáže neuvěřitelným způsobem nastartovat den, ať už jednorázově, či po pravidelném aplikování i z dlouhodobého hlediska. Hlavní zásadou je však poslouchat své tělo a nepřehánět to. Stačí začít na málu, věřte mi, i to bude pro tělo dostačující a postupně se tréninkem dostanete dál a dál. 

Vytvořila jsem pro vás jednoduchého průvodce krok po kroku. Existuje několik variant, které se liší v drobných detailech, ale základ je stále stejný. Celá technika stojí na čtyřech pilířích: dechu, meditace a studené vodě. Samozřejmě nemusíte ihned začínat s celým procesem, pro začátek bude stačit pouze dýchat a postupně na to nabalovat další a další kroky. Věřte mi, i taková běžná věc, jako je dýchání, dokáže divy, pokud se dělá správným postupem.



Tak co na to říkáte, zní to pro vás neuvěřitelně? Hecnete se a jdete do toho také? Nezapomeňte se avšak nejprve podívat na instruktážní video, ať víte, na co si dát pozor a neublížíte si.


Snad vám první lifehack byl k užitku, můžete mi dát vědět dole v komentářích.
 Budu se na vás těšit příště u dalšího článku!
eLMa

0 komentářů

Děkuji za vaše komentáře :)